A la toia de Gardènies, res era el que pareixía:

*La de grífol mès retallat era la deixondida per exelència primer per el seu colorit TARONJA – el de la terra valènciana-, desprès per el seu coratge: sempre esguardant de reull per a que al NARCÍS del pare no li mancara res: ni aigua, ni ombra, ni llum, ni delicadesa al moment de traureli l'heura que l'embolicava i no el deixava respirar...

La seva amistad era de mès de cinc décades, sent ella quasi capollet: una plena conexió de dolços i amargs instants que vixqueren junts amb l'abraçada del seu company PAPABEL, naixcut anys arrere i la mateixa diàda, que, sense paraules pèro amb fets, tant apreciava al pare.

*Les altres dues gardènies color crema, calladament acomiadaven al pare corferides i emocionades sense creure el que veíen... el seu tardejar, el recolliment tan elegant que feia amb els seus pétals adormits i seréns.

*Dels dos GALANTS DE NIT que composaven el ramell, el major sentía com el riure del Narcís s'allunyava i li causava un dolor tan gran que sols se mitigava mirant el vert de les seves fulles i recordantlo plé de preguntes per a no pasar desproveit per el seu viure.

*El menor dels Galants, mès tímit aparentment, es reforçava cada matí per abraçar i alçar el cossatge al Narcís desvalgut amb el que tantes voltes havíen topat i tantes s'havíen reconciliat.

La dona de nacre servava al seu cor tots els sentiments que al voltant del pare suraven amb les FLORS que l'acomiadaven al seu jardí del PARADÍS
i al fons de la seva ánima.
Creixía aixins el seu voler per a totes elles i la seva propingüitat.

Maritxé Abad i Bueno
 Maig 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada